Ordna en musikfrågesport hemma hos dig

Alla gillar musik, och alla kan svara på frågor om musik. Med en musikfrågesport från musiktavling.nu får ni en trevlig stund med bra musik och roliga frågor. Man behöver inte vara expert för att vara med.

För att anordna en musikfrågesport behöver du bara ladda ner en av våra tävlingar och ladda upp datorn med musik. Vi har förberett spellistor för Spotify.

En person är spelledare och sköter musiken, de andra delas in i lag (eller spelar individuellt).

Så här spelar ni

Innan ni börjar

Dela upp gruppen i lag. Lämpligast är att varje lag bestär av 2-3 medlemmar.

Innan ni börjar går spelledaren igenom spellistan och säkerställer att alla låtar finns. I sällsynta fall ändrar Spotify sitt utbud och då kan en spellista ”tappa en låt”. Låten finns oftast i en annan version så det är enkelt att söka rätt på den.

Spelets gång

Spelledaren läser frågorna till låt nummer 1. Därefter spelar han/hon låten i någon minut eller längre (helt beroende på hur länge ni själva vill).

Därefter går man vidare till fråga 2. Spelledaren läser frågorna till låt 2 och spelar sedan låt 2.

Så går spelet till tills alla låtar spelats och alla frågor lästs.

Hur rättar man?

Ni väljer själva hur ni vill rätta. Antingen går man igenom frågorna igen och varje lag rättar sin egen. Eller så samlar spelledaren in alla svar och rättar i hemlighet. Det finns inget rätt eller fel, det viktiga är att ni har roligt.

Vem vinner?

Det lag som har flest rätt vinner.

Ladda hem din tävling.

Att köpa en tävling är enkelt. Du betalar med kort eller Internetbank och får direkt tillgång till din tävling via en nedladndingslänk. Länken kommer med e-post och skickas direkt din betalning gått igenom.

(Kontrollera din skräppost om du inte får någon e-post, ibland hamnar våra mail där).

Skriv ut

När du hittar en passande musikfrågesport skriver du ut den direkt på din skrivare. Du får ett snygg och proffsigt frågeformulär som kommer imponera på dina vänner.

Spela

Ordna musik till tävlingen, antingen genom att köpa skivor eller ladda hem via någon musiktjänst. Enklast är att använda musiktjänsten Spotify, då är allt förberett. OBS: Kontrollera alltid spellistan innan du startar tävlingen, ibland ändrar Spotify utan att vi hinner vara med…

Hur hittar jag musik till musikfrågesporterna?

Vi står för tävlingen, men musiken måste du ha själv. Det finns flera olika alternativ att få tag på musik till våra musikfrågesporter.

Använd musiktjänsten Spotify

Det enklaste och bästa sättet (enligt oss i alla fall) att använda våra musikfrågesporter. Vi har ordnat spellistor till musiktjänsten Spotify där vi lagt ihop alla låtar till respektive musikfrågesport. Enkelt och smidigt för dig.

Spotify är en musiktjänst med tusentals låtar. Det är gratis att bli medlem där.